SUPER COPII Spre deosebire de alţii de vârsta lor, care sunt subiect la ştirile de scandal, o mulţime de copii de VIP-uri argeşene, deşi au avut parte de bani şi tot ce şi-au dorit, au fost capabili să îşi aleagă drumul corect în viaţă.

Au luat examene importante cu 10 şi au fost admişi la universităţi de top, iar părinţii lor se pot mândri cu educaţia pe care le-au dat-o.

Fiţe, droguri, băutură, încălcări ale legii, comportamente huliganice… Emisiunile de ştiri sunt pline de astfel de cazuri, de beizadele de bani gata care îşi fac părinţii de ruşine. Nici Argeşul nu duce lipsă de „personaje” de acest fel. Există însă şi unii care nu-şi mai încap în piele de bucuriile pe care li le aduc copiii, de felul în care aceştia au ştiut să respecte munca lor şi modul în care au fost crescuţi, de felul cum au răzbătut prin forţe proprii. Iani Popa, Cristian Gentea, Tania şi Dumitru Dicu, Ion Baicea, Gabriel Grigore sau Florin Tecău sunt doar câţiva dintre cei mai fericiţi părinţi pe care urmaşii lor îi fac mândri.

Andrei Baicea, fiul primarului din Costeşti, primul din ţară la admiterea la Poliţie

Ion Baicea, edilul Costeştiului, este, zilele acestea, un tată extrem de mândru. Fiul său, Andrei, a fost primul pe listă la admiterea la facultate. Şi nu oriunde, ci la Academia de Poliţie. Băiatul a reuşit să obţină cea mai mare medie dintre toţi candidaţii, câteva mii, din toată ţara: 9,20! Acesta şi-a dorit cu adevărat să intre în Academia Română de Poliţie şi să urmeze o carieră în uniformă, şi nu a făcut rabat la efort pentru a-şi atinge ţelul. Ca dovadă, şi media obţinută.

Tania şi Dumitru Dicu, părinţi de copil perfect

Vara aceasta a fost una de foc, dar şi de imensă bucurie pentru Tania Dicu, fosta directoare a Registrului Comerţului şi dr. Dumitru Dicu, de la Pediatrie. Fiica lor, Ioana, a terminat clasa a douăsprezecea şi dorea să dea admitere la Medicină, continuând cariera tatălui său. Deşi nu aveau nici o teamă că va reuşi, felul în care Ioana a făcut-o i-a lăsat muţi de uimire pe toţi cei din jur: şefă de promoţie la „Zinca Golescu” cu nota 10, Bacalaureatul trecut tot cu 10 curat şi prima pe ţară la examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, cea mai prestigioasă universitate de profil din ţară!

Fiica senatorului Ion Popa, Bacalaureat cu 10

Tot cu 10 curat şi-a luat examenul de maturitate, Bacalaureatul, şi Atena Popa, fiica senatorului PNL Ion Popa. Fără pile şi relaţii, fără intervenţii, fără sprijin politic, Atena a reuşit să termine „Zinca Golescu” Magna Cum Laudae, prin forţe proprii, la specializarea „Ştiinţe sociale”. Nota obţinută a plasat-o printre primii cinci absolvenţi de liceu în judeţul Argeş şi printre primii 100 din ţară, la fel ca şi pe colega sa, Ioana Dicu. Ea va studia mai departe în Anglia, soluţie ce pare ideală pentru tinerii argeşeni cu rezultate bune, la colegiul Bellerbys din Brighton.

Fiica redactorului-şef de la „Jurnalul de Argeş”, a cincea la Admitere la Regie, la Universitatea Babeş-Bolyai

„Fetiţa noastră, Ioana Grigore, a luat 9.56 la Bac-ul de la Colegiul „Zinca Golescu”, cu 10 la istorie. Îi mulţumim!”, a postat pe Facebook, imediat după anunţarea rezultatelor, colegul nostru Gabi Grigore, redactor-şef al „Jurnalului de Argeş”. Într-adevăr, o performanţă cu care se poate lăuda orice părinte. Acum, Gabi Grigore e şi mai fericit, fiindcă Ioana şi-a mai trecut în palmares un rezultat de excepţie: a fost a cincea pe ţară la examenul de admitere la Facultatea de Cinematografie, Teatru, Imagine şi Scenografie, specializarea Regie, de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj.    

Andrei, fiul lui Tecău, elev şi sportiv de cel mai înalt nivel

Exemple de copii fără cusur au fost şi anul trecut. În condiţiile în care Bacalaureatul a fost o piatră de încercare pentru mulţi, iar admiterea, mai ales la universităţi din afară, nu a fost la îndemâna oricui, fiul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Andrei Tecău, a reuşit performanţe deosebite. I-au lipsit doar 3 sutimi până la nota 9, dar media finală i-a fost de ajuns pentru a fi admis la una dintre cele mai bune universităţi din Marea Britanie, cea de la Coventry şi nu oricum, ci cu bursă. Dincolo de nota bună de la Bac, el a mai avut de îndeplinit şi alte condiţii, ce nu au fost deloc o problemă pentru el: rezultate la nivel naţional la sport şi trecerea testului TOEFL sau Cambridge. Andrei a trecut cu succes de toate, el fiind  jucător de tenis de câmp, cu rezultate importante la nivel naţional, iar testul TOEFL l-a luat între primii cinci din ţară. După cum povestea cu mândrie Florin Tecău, Andrei nu a făcut nicio oră de meditaţie în particular, ci s-a bazat pe ceea ce a învăţat în şcoală, tot la Colegiul „Zinca Golescu”.

Fiica preşedintelui PSD Piteşti, copil de 10 pe linie

Anul trecut pe vremea aceasta, Cristian Gentea, preşedintele PSD Piteşti, nu-şi mai încăpea în piele de mândrie, dar, în acelaşi timp, se declara destul de „amărât”. Fiica sa dovedea încă o dată că e un copil de nota 10. Cristiana Andreea Gentea s-a numărat printre cei 11 elevi argeşeni care au reuşit să obţină nota maximă la Bacalaureat, tot la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” unde, în urmă cu patru ani, ea intrase prima, cu cea mai mare notă din judeţ, 9,99. Nu numai că a intrat prima şi a terminat tot prima, dar în timpul liceului a fost olimpică naţională la Matematică şi Fizică. Amărăciunea lui Cristian Gentea provenea însă din faptul că fiica sa a preferat tot Anglia pentru a-şi continua studiile, ceea ce însemna că trebuie să se despartă de ea, lucru dificil prin prisma relaţiei lor, extrem de strânse. Fusese admisă la patru universităţi din străinătate şi a ales „London School of Economics”, unde, pentru a putea fi primită, dăduse examen şi unde acum studiază matematică şi economie. Cele mai recente poze puse pe Facebook o artă pe Cristiana într-un stagiu, împreună cu alţi colegi de facultate, în Gahna, Africa.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI