ACUZAT DE OMOR DIN CULPĂ Primarul comunei Vedea, Niculae Dochinoiu, va fi trimis în judecată pentru omor din culpă! După 6 ani de cercetare, dosarul întocmit în 2007, în urma unui accident rutier în care Dochinoiu a fost acuzat că a omorât un om şi a fugit de la locul accidentului se apropie de final. O ultimă expertiză a stabilit vina sa în producerea accidentului, desfiinţând alte două expertize care îl scoteau nevinovat. Accidentul în cauză s-a produs la începutul anului 2007, în timp de iarnă, după căderea întunericului, pe drumul judeţean ce face legătura între comunele Vedea şi Poiana Lacului. Maşina condusă de edilul din Vedea a lovit un pieton ce mergea pe marginea drumului, însă Dochinoiu nu a oprit să vadă ce s-a întâmplat. Accidentul a fost anunţat la 112 de un alt şofer, iar un echipaj de poliţie a reuşit să îl oprească pe primar, nu departe de locul unde s-a petrecut nenorocirea. Prima dovadă a vinovăţiei sale a fost maşina lovită, parbrizul spart şi stopul distrus, însă primarul din Vedea a motivat că nu şi-a dat seama că a lovit un om, ci a crezut că a dat peste un animal sau altceva. Alcoolemia luată primarului a arătat şi ea că îmbibaţia alcoolică depăşea 1 la mie, motiv pentru începerea urmăririi penale. Primarul Dochinoiu a contestat alcoolemia, iar mai multe expertize făcute la institutul „Mina Minovici” au arătat că alcoolemia era sub valoarea incriminatoare. Numai că familia victimei, Ion Roşoagă, un simplu locuitor al zonei, de fel din Poiana Lacului, nu a acceptat expertizele tehnice realizate de expertul consilier angajat de primarul Niculae Dochinoiu şi totul s-a reluat de la capăt.

Astfel, conform avocatului angajat de familia celui decedat, Ingrid Alexandrescu,
după şase ani de expertize şi contraexpertize, la dosar a rămas expertiza realizată iniţial de poliţie la momentul producerii accidentului. „Vineri am fost chemaţi la Parchet pentru a ni se prezenta din nou materialul de urmărire penală. Materialul stabileşte şi o culpă a pietonului, dar în mai mică măsură. Însă e clară cea a conducătorului auto, respectiv a lui Niculae Dochinoiu, dovedind că se afla la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice, că a pătruns în spaţiul de protecţie al pietonilor, l-a lovit şi a fugit de la locul accidentului!”, spune avocata familiei Roşoagă.
De partea cealaltă, primarul Dochinoiu ne-a declarat că lui deocamdată nu i s-a comunicat nimic oficial şi, ca atare, nu doreşte să comenteze acest subiect.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI