Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii –Goleşti organizează vineri, 28 august 2015, la orele 1200, vernisajul expoziţiei de pictură internaţională pentru tineri “Ocupații tradiţionale din ţara mea”.

Proiectul, ajuns la a V-a ediţie, a fost iniţiat de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, în colaborare cu pictoriţa Elena Stoica, coordonatoarea cercului de pictură “Culoare şi vis” din Corbeni – Argeş şi a constat în realizarea unui concurs internaţional de pictură cu tematică etnografică pentru copii şi tineri din lumea întreagă.

În acest an, au intrat în concurs 2408 picturi, venite din 34 de ţări:  Australia, Azerbaijan, Bangladeş, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Croația, Emiratele Arabe Unite, Filipine, Guiana, India, Indonezia, Iran, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Maroc, Moldova, Nigeria, Polonia, Federaţia Rusă, Serbia, Slovenia, Singapore, Sri Lanka, Tailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Vietnam şi România. 

După preselecţie, au rămas în competiţie 148  finalişti, dintre care juriul a selectat, pe categorii de vârstă, 44 de premii care se vor înmâna laureaţilor în cadru festiv. 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI