În urma parteneriatului încheiat cu Muzeul Naţional George Enescu, Cinema Trivale va găzdui, pe toata durata festivalului George Enescu, expozitia “Viorile lui Enescu”.
De asemenea, în parteneriat cu Grand Cinema & More, Cinema Trivale va transmite live cele mai interesante producţii din cadrul festivalului George Enescu. Disponibile în calitate HD şi beneficiind de întreaga tehnologie şi ambianţa a unei săli de cinema, concertele transmise fac parte din seria “Mari orchestre ale lumii” şi “Recitaluri şi concerte camerale”.
Transmiterea principalelor concerte din cadrul festivalului George Enescu face parte din iniţiativa de transmisie de conţinut alternativ a Cinema Trivale. Cinema Trivale doreşte astfel să dea o nouă faţă culturii şi fenomenului cultural în Piteşti.
Viorile lui George Enescu
Muzeul Național ”George Enescu” din București prezintă la Pitești – Cinematograful Trivale – expoziția ”Viorile lui George Enescu”, o incursiune captivantă în istoria instrumentelor cu coarde și arcuș care i-au aparținut marelui muzician.
Ați știut că virtuozul violonist George Enescu a fost și un pasionat colecționar de instrumente, de colecție restrânsă? Ați aflat până astăzi, pe câte viori a cântat marele nostru interpret de-a lungul carierei sale de peste o jumătate de veac? Vă vine să credeți că posesorul unui instrument Stradivari (cel mai strălucit și mai scump constructor de viori din lume) a respins această „comoară”, preferând un Guarneri del Gesù din 1731 și a cântat chiar pe viorile românești Știrbulescu (1922) și Macarie (1915)? Ați auzit vreodată ca un lutier (Paul Kaul din Franța) să construiască o vioară personalizată, pornind de la dimensiunile mâinii stângi a destinatarului instrumentului?
Iată la câte întrebări răspunde expoziția Viorile lui George Enescu, realizată de dr. Adina Sibianu și organizată de Muzeul Național „George Enescu”, după intense investigații în arhivele, colecțiile românești și străine. Expoziția va putea fi vizionată gratuit.
Programul transmisiunilor