Vineri, la Filarmonica Piteşti. Pian la patru mâini – Enescu 135

Vineri, 25 noiembrie, Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00,  la Centrul Multifuncţional, concertul cameral „Enescu 135″ prilejuit de împlinirea a 135 de ani de la naşterea marelui compozitor.

„€Pian la patru mâini” este susţinut de soliştii Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu. În program: Rapsoadia Română în Re major op. 11 nr. 2 (transcripţie pentru pian la patru mâini de Marius Sireteanu), Suita pentru pian la patru mâini şi Rapsodia Română în La major op. 11 nr. 1 (transcripţie pentru pian la patru mâini).

Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu cântă împreună din 2005, susţinând peste 250 de concerte şi recitaluri la: Bucureşti, Bacău, Botoșani, Bistrița, Braşov, Brăila, București, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, Covasna, Galați, Pitești, Ploieşti, Suceava, Târgu-Mureș, Tulcea, Vaslui. De asemenea, au fost aplaudaţi în Belgia, Germania, Republica Moldova, Ucraina. Au participat la 23 de festivaluri de gen din ţară şi din străinătate, efectuând numeroase turnee de promovare a muzicii lui George Enescu. Au fost distinşi cu premii în concursuri naţionale şi internaţionale de pian.

Absolvenţi ai Liceului de Muzică „George Enescu” din București, Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu şi-au definitivat studiile absolvind toate formele de învăţâmânt ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Sunt fondatorii Asociației Klavier ART și Ansamblului cameral Remember Enescu (2009-2015). Au numeroase premii naționale și internaționale obținute la concursurile de profil, sunt prezenți în juriile concursurilor naționale și internaționale de specialitate, precum și masterclass-uri susținute ca profesori invitați.

Activitatea artistică a tinerilor muzicieni cuprinde turnee de promovare a muzicii clasice dedicate duo-ului pianistic: ENESCU, sunet și culoare, Muzica Comunităților, George Enescu 60, Trialog, Maurice Ravel – Integrala lucrărilor pentru pian la patru mâini, Turneul JOC, Compozitorii anului 2013: Silvestri-Britten, Integrala sonatelor pentru pian la patru mâini de Wolfgang Amadeus Mozart, Enescu și contemporanii și Turneul Secuiesc (2010).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here