Ministerul Mediului supune dezbaterii publice Proiectul de Ordin de ministru pentru aprobarea nivelului de intervenție în cazul speciilor de urși și lupi, în interesul sănătății și securității populației și în scopul prevenirii unor daune importante, actul putând fi găsit pe site-ul ministerului.

Mai multe organizaţii non-guvernamentale au depus deja observații la proiectul în cauză. Agent Green a sugerat că nu se poate emite acest ordin înainte de a avea un recensământ al lupilor și urșilor realizat cu o metodă științifică riguroasă agreată de toate părțile interesate și nici înainte de a operaționaliza promisul SUAS (Serviciul de Urgență pentru Animale Sălbatice). De asemenena, au fost subliniate “zonele gri” din ordin care ar urma să permită mascat vânătoarea de trofee și ar încuraja traficul la negru cu trofee și părți din animale sălbatice.

Cei ce doresc să transmită opinii/propuneri/sugestii o pot face pe adresa Ministerului Mediului, Direcţia Biodiversitate, până vineri 14 iulie. Persoanele de contact: Nicolae Manta, email: nicolae.manta@mmediu.ro si Ionut Pieleanu, email: ionut.pieleanu@mmediu.ro

Ordinul supus dezbaterii este publicat AICI.

Comments

comments