Inspectori ai Directiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au verificat, în perioada martie – iulie a.c., 533 de firme care transportă si comercializează en-gross şi en-detail combustibili (benzină, motorină, GPL),

S-au constatat abateri pentru sanctionarea cărora inspectorii antifraudă au dispus 132 de avertismente, 296 de amenzi în cuantum de 3,32 milioane lei, confiscarea de numerar si venituri de peste 5,27 milioane lei

În plus, au fost confiscati si 2.633 litri de GPL si 8.600 litri de combustibil (motorină si benzină) depozitati în spaţii neautorizate.
În urma analizelor preliminare de risc fiscal şi a controalelor inopinate realizate la nivel national, au fost constatate încălcări ale conditiilor legale de autorizare si functionare, precum desfăşurarea activităţii de comercializare a produselor energetice fără atestat legal de către intermediari.
O altă abatere constatată a fost legată de comercializarea de către benzinării a combustibililor fără a utiliza mijloace tehnice de măsurare şi control autorizate sau având buletine de verificare metrologică si certificate de calibrare expirate.

Actiunea inspectorilor antifraudă de prevenire si combatere a evaziunii fiscale continuă prin monitorizarea celor mai importante dintre cele 104 antrepozite fiscale de productie si depozitare a produselor energetice si a celor 4.937 de locatii atestate pentru comercializarea en-gross şi en-detail a produselor energetice.

Activitătile din domeniul produselor energetice au un risc fiscal ridicat iar inspectorii DGAF vor verifica respectarea prevederilor legale aplicabile pe parcursul transportului, identificarea circuitelor tranzactionale de la expeditori la beneficiarii finali, care comercializează produsele energetice către populatie.

Reamintim că unul dintre principalele obiective ale actiunilor de control organizate de ANAF este protejarea agentilor economici corecti împotriva efectelor anticoncurentiale ale pietei nefiscalizate.

Comments

comments