VIDEO! Percheziții în Argeș! Grupare internațională de trafic de droguri, destructurată

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu D.I.I.C.O.T., au efectuat 13 percheziții domiciliare la o grupare internaţională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, ce ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest. Pe 4 decembrie, în urma emiterii de către autoritățile franceze a unui ordin european de anchetă, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu D.I.I.C.O.T., au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza județelor Caraș-Severin, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava.

Acțiunea a vizat o grupare internaţională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, ce ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest, care a fost destructurată în anul 2018, fiind capturate aproximativ 5.000 kg. de cannabis.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 13 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise.

În cauză, vor fi puse în executare 7 mandate de aducere și un mandat european de arestare.

La activități participă și 4 ofițeri de poliție francezi, ofițerul de legătura francez la București, precum şi magistratul de legătura al Ambasadei Franței la București. Delegația franceză participă punctual la activitățile ce se sunt efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Mehedinți.

La acțiune au participat și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate de la unitățile teritoriale și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here