VIDEO. Imagini spectaculoase cu un stol de grauri, surprinse în Parcul Naţional Munţii Măcinului

0
163

Imagini spectaculoase cu un stol mare de grauri au fost surprinse de Vasile Bădilaș, ranger în Parcul National Muntii Macinului

Graurii sunt păsări din familia Sturnidae, originari din Europa, Asia și Africa. Au în jur de 20 de centimetric lungime și o greutate de circa 100 de grame. Penajul este închis la culoare. Sunt păsări solitare în general, trăiesc până la 20 de ani în libertate și se hrănesc cu insecte și fructe. Trăiesc în general în zonele de câmpie și sunt păsări ușor adaptabile.

Toamna sau atunci când este un prădător în preajmă, graurii se strâng în stoluri mari, un adevărat ”nor” dens, cu o formă care se modifică permanent.

Parcul Național MunțiiMăcinului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-estul țării și are o suprafață de 11.151 de hectare, cuprinzând Culmea Pricopanului și Munții Măcinului.

În parc se regăsesc aproape 1.900 de specii de plante, 72 fiind protejate ca specii rare sau vulnerabile și 27 fiind endemic pentru regiune. În interiorul pacrului sunt amenajate 11 trasee turistice.

Credit foto și video: Vasile Bădilaș, Parcul Național Munții Măcinului.

Sursa: Facebook/Romsilva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here