În urmă cu câteva ore a avut loc ceremonia de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru care și-a pierdut viața în timpul mitingului aerian din data de 7 iulie, organizat de Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” din Fetești.

Florin Rotaru a murit carbonizat în MIG-ul 21 Lancer prăbuşit la Borcea, în faţa a peste 3000 de oameni, la un miting aerian. Bărbatul avea doar 36 de ani, era pilot clasa I și avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Ofițerul era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005. Acesta era căsătorit și avea doi copii.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru a fost înaintat post-mortem la gradul de căpitan-comandor prin ordin al ministrului Apărării Naționale emis astăzi, 9 iulie, pentru spiritul civic și de sacrificiu ieșite din comun, a curajului și respectului pentru semeni de care a dat dovadă.

Sute de mesaje de condoleanțe au sosit pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale, mulți dintre cei care au postat fiind chiar martori oculari ai evenimentului:
„Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale…. Un om deosebit care a făcut sacrificiul suprem…. Am fost acolo… A fost un erou… Condoleanțe!” – Ștefan Leau

„Cred că toți cei care am luat parte la acest show ar trebui să îi mulțumim și să îi aducem un omagiu! Mulțumesc, eroul nostru! Dumnezeu să aibă grijă de tine așa cum și tu ai avut grijă de noi azi! Condoleanțe familiei.” – Andreea Baranga

(sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro)

Comments

comments