VIDEO! A început acțiunea de dezinsecție prin pulverizare aeriană, în Pitești

Astăzi, 28 iulie, a demarat acțiunea de dezinsecție prin pulverizare aeriană, în Pitești. Stropirile sunt efectuate de către SC AERO WEST SRL – Timișoara, acțiunea având câte două treceri, dimineața și seara, în fiecare din cele trei zile de desfășurare: 28 – 30 iulie, prima trecere între 06:00 și 09:00, a doua trecere între 20:00 și 21:00.

Sunt utilizate avioane de tip AN-2 cu pulverizare aeriană de substanță pentru dezinsecție, prețul contractului fiind de 100 000 de lei fără TVA, la care se adaugă costul substanței insecticide, de 30 600 de lei fără Tva.

Spre deosebire de serviciile de dezinsecție la sol, care pot acoperi o arie mai restrânsă, fiind stropite zonele arterelor principale și ale parcurilor, dezinsecția prin aviotratament acoperă toată suprafața municipiului Pitești, 4100 de hectare reprezentând aria survolată în cadrul acestei acțiuni.

”Rugăm posesorii de familii de albine și de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident”, transmite municipalitatea piteșteană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here