Premierul Victor Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat. Contestaţia formulată în instanţă prin care s-a cerut infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale date de procurori şi redeschiderea dosarului a fost respinsă, luni, de instanţa supremă.

Decizia Înaltei Curţi este definitivă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca inadmisibilă contestaţia formulată de Papahagi, Neamţu şi Ofiţeru în cazul soluţiei de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de Ponta în cazul plagiatului. Autorul uneia dintre cărţile pe care le-ar fi plagiat Victor Ponta în lucrarea sa de doctorat, magistratul piteştean Dumitru Diaconu, spune că a aflat din presă despre acuzaţiile aduse premierului, că nu ştie dacă lucrarea i-a fost copiată şi că nu va sesiza Consiliul Naţional de Etică. Dumitru Diaconu este profesor de drept la Universitatea din Piteşti şi magistrat la Curtea de Apel Piteşti: “Eu nu ştiu dacă am fost plagiat. Şi, credeţi-mă, nici nu mă interesează. Nu sunt obişnuit cu aşa ceva, cu sesizări. În general, ca magistrat, eu sunt un om discret. Eu sunt luat prin surprindere. Realmente, eu tratez acest subiect cu reticenţă. Nu mă intereseaza. Meseria mea este în primul rând aceea de magistrat,” a declarat Diaconu la începutul acestui scandal.
Întrebat dacă va avea curiozitatea să se uite peste lucrarea premierului, Diaconu a răspuns: “Nu, nu, nu, nu. Sunt aspecte care ţin de alt ordin. Sunt implicaţii de natura politica. Eu, ca judecator, am datoria morală să mă abţin. Nu mă uit. Nu intru în alte discuţii.” Magistratul a mai declarat că nu îl cunoaşte personal pe Victor Ponta, ci doar ca persoană publică.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI