Viceprimarul Piteştiului a ajuns preşedinte de fotbal

Multă lume a rămas surprinsă în momentul în care, după ce a promovat pe SCM Piteşti din D în C, antrenorul principal Nelu Ceauşu a fost demis de la cârma echipei, alături de secundul Ilie Bărbulescu. Decizia a fost luată săptămâna trecută, dar în spatele ei stă o problemă legată de licenţa de antrenorat a lui Ceauşu.

Vasile Popa a fost la un pas de a-şi distruge propria echipă

Pentru a putea antrena în Liga a III-a, Ceauşu avea nevoie de licenţă. Până aici, nimic demn de remarcat. Numai că Nelu nu deţine această licenţă, iar altfel nu se putea ocupa de echipă. Interesant este însă faptul că oficialii de la SCM habar nu au de regulamente, Vasile Popa, directorul sportiv şi delegatul echipei, trăind parcă pe o altă planetă. Pentru a veni în sprijinul a ceea ce am spus mai sus, vă relatăm un eveniment extrem de important, petrecut înaintea derbiului de promovare în Liga a III-a. În momentul în care Vasile Popa a făcut foaia de joc, acesta nu ştia că antrenorul principal trebuie să aibă licenţă şi asta pentru că nu mai era un joc de Divizia D, ci unul de promovare.
Din fericire pentru el, un apropiat l-a informat de gafa pe care urma să o facă şi a îndreptat lucrurile. Popa l-a trecut principal pe Ilie Bărbulescu, secundul echipei, antrenor care deţine licenţa. Astfel, SCM a putut să câştige meciul, în caz contrar putând pierde la masa vedre. Suntem curioşi cam cum ar fi reacţionat primarul Tudor Pendiuc dacă echipa sa de fotbal pierdea promovarea pe mâna delegatului.

Bărbulescu a refuzat postul de principal pentru că pierdea bani

Imediat după ce s-a trecut peste această problemă, oficialii de la SCM au pus mâna pe regulament, au văzut că nu pot continua cu Ceauşu şi l-au anunţat că va fi demis. Antrenorul principal nu a primit prea bine această veste şi a început să caute soluţii pentru redresarea situaţiei. După o săptămână de gândire, Ceauşu a propus ca el să rămână secund, iar postul de principal să-l deţină Ilie Bărbulescu. În acest fel, Bărbulescu avea licenţă, era trecut pe foaia de joc drept antrenor principal, dar, neoficial, această funcţie o deţinea Ceauşu. Din păcate însă pentru Ceauşu, Bărbulescu nu a fost de acord, pentru simplul motiv că îşi pierdea calitatea de observator federal şi, implicit, un salariu mult mai atractiv.
Văzând că nu mai este nicio soluţie, Gheorghe Dinu, preşedintele clubului, l-a demis oficial pe Ceauşu şi l-a numit antrenor principal pe Cristi Negru. Supărare mare pentru Ceauşu, care a încercat chiar să obţină o derogare de la Şcoala Federală de Antrenori pentru a antrena fără licenţă cel puţin un an, însă nu a primit acceptul. Când toată lumea credea că situaţia a devenit una normală, clubul s-a confruntat cu o altă problemă şi anume aceea a preşedintelui secţiei de fotbal. Nimeni nu avea curajul să preia funcţia, în primul rând pentru că primarul Pendiuc are mari aşteptări de la acest sport şi în al doilea rând pentru că este foarte greu să conduci o echipă de fotbal, prin prisma regulamentului multiplu care trebuie aplicat. Văzând acest lucru, primarul Piteştiului i-a predat această misiune vicelui Ionică, iar, de vineri, acesta şi-a început misiunea.

Echipa are doar doi jucători

Acum, cu Negru antrenor, SCM-ul va începe ceea ce se cheamă perioada de pregătire, dar este destul de greu. De ce? Foarte simplu: la ora actuală, echipa are doar doi jucători legitimaţi, celorlalţi fotbalişti expirâdu-le contractele la finalul sezonului. Astfel, fără jucători, nu ai cum să faci performanţă, iar Negru a pus imediat problema pe tapet. A primit asigurări că în această săptămână se va rezolva totul şi că va avea la dispoziţie un lot competitiv, dar parcă ceva nu merge… Vă vom ţine la curent cu ce se va petrece la SCM, dar, aşa după cum decurg, momentan, lucrurile, ne este greu să credem că echipa piteşteană va reuşi anul acesta să promoveze în Liga a II-a, aşa cum doreşte primarul Tudor Pendiuc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.