Vicepreşedintele CJ Argeş, Dorin Mărăşoiu: Ministrul Sănătăţii nu cunoaşte procedurile de demitere a conducerii unui spital

Scandalul de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti ia amploare după ce ministrul Sănătăţii a cerut Consiliului Judeţean să demită conducerea acestei unităţi medicale. Vicepreşedintele CJ Argeş, Dorin Mărăşoiu, a reacţionat şi susţine că ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, nu ştie despre ce vorbeşte şi că prin această solicitare vrea să-i scoată ţapi ispăşitori pe medicii de la Argeş.

Încă un copil din Argeş, ajuns miercuri dimineaţa la Bucureşti, a primit dignosticul de sindrom hemolitic uremic. E un băieţel de un an şi trei luni din Mioveni, unde nu au mai fost alte cazuri cu teribila boală. Copilul are diaree de aproape două săptămâni, timp în care a fost consultat în mai multe spitale din Capitală. A fost trimis acasă, fiindcă testele rapide ieşeau negative. Miercuri, starea i s-a agravat şi copilul a fost adus de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti cu sindrom hemolitic-uremic. Informaţia a fost confirmată miercuri seara de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, care a cerut demisia conducerii unității argeșene sau demiterea acesteia de către Consiliul Județean din cauza neraportării cazului la DSP Argeș.

Vicepreşedintele CJ, Dorin Mărăşoiu: “În primul rând ministrul Sănătăţii nu cunoaşte procedurile de demitere a conduceri unui spital. Nu conducerea CJ Argeş, aşa cum s-a exprimat domnul ministru, poate solicita revocarea, ci Consiliul de Administraţie al spitalui poate solicita demiterea managerului, în condiţiile în care s-au constastat nereguli în activitatea şi atribuţiile echipei manageriale. Dar cum nu există niciun raport finalizat de specialiştii din Ministerul Sănătăţii sau din cadrul Corpului de Control al premierului nu se poate pune în aplicare o astfel de măsură. Acesta ar fi însă un aspect, pentru că eu am mers la Spitalul de Pediatrie şi am stat de vorbă cu medicii despre acest caz, iar lucrurile nu stau aşa cum le-a prezentat ministrul Sănătăţii. Ba, mai mult, prin această afirmaţie a pus o presiune şi mai mare pe medici, care se consideră nevinovaţi şi sunt convinşi că ministrul încearcă să-i scoată pe ei ţapi ispăşitori, în condiţiile în care copilul a fost plimbat pe la mai multe spitale din Bucureşti şi trimis înapoi la Piteşti. Dar mai multe detalii o să fie date într-o conferinţă de presă chiar de conducerea Spitalului de Pediatrie”, declară Dorin Mărăşoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here