Cum v-aţi acomodat cu noua dumneavoastră funcţie, cea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean?
După câteva zile nu poţi să spui că totul îţi vine ca o mănuşă, iar eu nu sunt genul de om care să se îmbete cu apă rece. Mă onorează această numire, însă sunt conştient de responsabilităţile ce îmi revin la un asemenea nivel, într-o astfel de funcţie. Dar, cred că cel mai bine ar fi să vorbim despre acest lucru peste un timp.

Totuşi, care sunt proiectele dumneavoastră, în calitate de vicepreşedinte?
Nu pot să spun că eu, Dorin Mărăşoiu, vin acum la Consiliul Judeţean cu proiecte personale. Aici suntem o echipă, judeţul are deja o strategie de dezvoltare bine stabilită, pentru perioada 2015 – 2020, iar noi, cei din fruntea judeţului, trebuie să o punem cât mai bine în aplicare. Domnul preşedinte Florin Tecău chiar a prezentat săptămâna trecută, la sediul Agenţiei Regionale de Dezvoltare Sud Muntenia, strategia de dezvoltare a Argeşului pentru perioada 2015-2020. Este vorba de o strategie în care sunt incluse proiecte avute în vedere pentru perioada următoare şi pentru a căror finanţare se va apela la trei surse principale: bani europeni, bani publici şi bani privaţi. ADR Sud Muntenia trebuie să avizeze documentul, astfel încât noi să putem accesa fonduri europene. Cu siguranţă voi avea iniţiative şi propuneri, dar acestea vor fi legate numai de îmbunătăţirea proiectelor aflate în strategia de care v-am vorbit mai devreme. Consider că este bine să ducem la bun sfârşit un lucru şi apoi să ne apucăm de altul, pentru că la noi, în general, se încep 100 de proiecte şi nu se termină niciunul.

„Lumea circulă foarte mult şi vrea să aibă condiţii civilizate de viaţă în tot judeţul, nu doar în comunitatea din care face parte”

Proveniţi din organizaţia de Topoloveni, cea care v-a şi propus pentru această funcţie, şi este de înţeles să susţineţi mai mult proiectele din această zonă…
Într-adevăr, am avut susţinerea celor din Topoloveni, a tuturor celor din zona de sud, dar şi a celorlalţi colegi din PSD, însă, atunci când vorbim de proiecte, nu putem spune că unele au prioritate în faţa altelora. Există la judeţ un calendar bine stabilit al lucrărilor, de care noi trebuie să ne ţinem şi atunci totul va merge bine. În zona Topoloveni sunt foarte multe proiecte, însă ele fac parte din strategia generală de dezvoltare a Argeşului şi sunt strâns legate de tot ce se derulează la nivel de judeţ, fie că vorbim de infrastructură, apă, canalizare, învăţământ sau sănătate. Consider că trebuie să dezvoltăm Argeşul uniform şi nu pe bucăţi.

Într-adevăr, asta ar fi ideal.
Vedeţi, locuitorii judeţului nostru, firmele sau alte unităţi administrative au nevoie de drumuri asfaltate de la un capăt la altul al Argeşului şi nu doar pe anumite porţiuni. Cu siguranţă nimeni nu ar fi mulţumit să traverseze sudul judeţului pe drumuri ca-n palmă, iar în zona de nord să-şi rupă maşina prin gropi. Mentalitatea aceasta de a nu ne interesa ce se întâmplă şi dincolo de gardul nostru nu este una sănătoasă, ba, din contră, afectează dezvoltarea generală. Repet, lumea circulă foarte mult şi vrea să aibă condiţii civilizate de viaţă în tot judeţul, nu doar în comunitatea din care face parte. Cu ce l-ar încălzi pe un cetăţean care are asfalt la poartă, dar care nu poate beneficia de asistenţă medicală de calitate atunci când merge într-un spital? Este important să avem apă, gaze şi canalizare în case, dar la fel de important este ca şi copiii noştri să beneficieze de un învăţământ de calitate, altfel totul este o muncă în zadar. Cum poţi să te mândreşti cu o populaţie bolnavă şi cu generaţii întregi de copii cu un număr foarte mare de analfabeţi?

Comments

comments

DISTRIBUIȚI