Alocațiile pentru copii ar fi trebuit să se dubleze din februarie, dar Guvernul a amânat aplicarea legii până la 1 august, deoarece banii necesari, 7 miliarde și jumătate de lei, nu sunt prevăzuți în buget, potrivit ultimelor declarații ale ministrului Finanțelor.

Parlamentul însă este pe punctul de a desființa măsura Guvernului, printr-un proiect de lege aflat foarte aproape de adoptarea finală. Potrivit avocatnet.ro, OUG nr. 2/2020, actul care a amânat dublarea alocațiilor copiilor, a fost respinsă de senatori, în februarie, printr-un proiect de lege, care va ajunge în curând la votul deputaților, acolo unde decizia va fi similară (și deputații urmează să respingă măsura impusă de Guvern, existând un raport al parlamentarilor deputați din comisii care recomandă plenului Camerei Deputaților să voteze în acest fel).

Astfel, majorarea alocației pentru copii se va face de la 150 de lei, cât este în prezent, la 300 de lei. Pentru copiii de până la doi ani, majorarea alocațiilor va fi de la 300 la 600 de lei.

Astfel, dacă proiectul de lege aflat acum pe punctul de a ieși din Parlament va ajunge să se aplice, amânarea dublării alocațiilor copiilor se va anula. Însă, în acest moment, nu este clar dacă Guvernul va trebui să plătească alocații majorate începând cu luna februarie 2020 sau din luna în care ordonanța cu amânarea va fi abrogată, potrivit avocatnet.ro.

Comments

comments