Vasile Ciurchea, noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Vasile Ciurchea, noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Ministrul Sănătății a înaintat propunerea pentru un nou președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în persoana lui Vasile Ciurchea. Viorica Dăncilă anunțase luni seara că i-a cerut ministrului să facă o nominalizare pentru acest post, după scandalul provocat de blocarea sistemului cardului de sănătate.

Vasile Ciurchea a demisionat de la şefia CNAS la finalul lunii martie 2016 din motive personale. Vasile Ciurchea era la conducerea CNAS din iunie 2014, fiind numit în funcţie prin decizie a premierului de atunci, Victor Ponta. El a mai fost preşedinte al CNAS şi din februarie 2007 până în ianuarie 2009, când a fost înlocuit de Irinel Popescu.

Ciurchea a fost anchetat de procurorii DNA pentru nereguli exact la licitațiile pentru cardul de sănătate, incluse în Sistemul Unic Informatizat.

„€În perioada 2007-2009, între CNAS și HP România S.R.L au fost încheiate mai multe acte adiționale la un contract de informatizare a instituției, prin care au fost achiziționate servicii suplimentare de asistență tehnică și instruire on-site pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) și pentru softul care asigură planificarea resurselor (ERP) la prețuri supraevaluate, respectiv la valori de 804 euro/zi-om în cazul a două dintre actele adiționale acte și de 760/zi-om, în cazul unui alt act adițional, dintre cele care fac obiectul prezentului dosar” preciza DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.