Valul de căldură african a ajuns în România și aduce temperaturi de peste 35 de grade!

Un val de căldură african va ajunge astăzi în țara noastră și își va face simțită prezența pe tot parcursul acestei săptămâni. Excepție vor face anumite zone ale țării, unde, pe la jumătatea săptămânii, temperaturile vor mai scădea un pic, spre sfârșitul săptămânii acestea vor crește simțitor și vor atinge pragul de caniculă, cu maxime de peste 35 de grade Celsius.

Din păcate, România nu scapă de fenomenele extreme. În a doua parte a zilei și noaptea, în majoritatea zonelor țării, pe tot  parcursul acestei săptămâni, se vor produce furtuni destul de puternice.

”Este posibil ca România să se confrunte cu primul val de căldură din acest an. Primele date la acest moment indică posibilitatea ca începând din data de 20 să vorbim de primele zile cu valori de temperaturi specifice unei zile de caniculă, mai mari de 35 de grade Celsius. Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre. Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, a spus Elena Mateescu la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here