David Popovici a cucerit, la doar 17 ani, prima medalie de aur pentru înotul masculin românesc!

David Popovici, un tânăr de doar 17 ani, a devenit campion mondial în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie. Este prima medalie mondială de aur pentru înotul masculin românesc.

David a terminat cursa cu timpul de 1.43:21, un nou record mondial de juniori, după ce în semifinale se clasase tot primul, cu un timp de 1.40:00, ce reprezenta duminică un nou record mondial de juniori.

David Popovici i-a învins detașat pe campionul olimpic în exercițiu, britanicul Tom Dean, care a terminat cursa de luni pe locul 3, dar și pe campionul mondial la 400 metri liber, australianul Elijah Winnington, care a terminat abia pe locul 8, cu aproape o lungime de corp.

Timpul scos ieri seară reprezintă nou record mondial de juniori și al patrulea all time la seniori! Doar Paul Biedermann, deținătorul recordului mondial, și legendarii Michael Phelps și Yannick Agnel sunt în fața lui! Însă, ținând cont că are doar 17 ani, probabil, va reuși să îi depășească!

Locul al doilea a fost ocupat de coreanul Sunwoo Hwang, 19 ani, la o distanță considerabilă de 1,26 secunde față de David Popovici.

Este prima medalie mondială de aur pentru înotul masculin românesc. Mai aveam 2 medalii de aur, la fete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here