Cu toate că nu mai avem fotbal în Prima Ligă, FC Argeş, echipa-fanion a judeţului dispărând cu totul din lumea sportului-rege, mai există nume care arată că judeţul nostru încă mai are un cuvânt de spus în fotbal, prin antrenori.

La conducerea Stelei, cea mai titrată echipă românească, se află doi mari fotbalişti crescuţi la FC Argeş: Costel Gâlcă, antrenor principal, şi Nicolae Dică, secund. Născut în Bucureşti, Gâlcă a început să joace fotbal la Progresul Bucureşti, în sezonul 1988-1989, în Divizia C. Şansa i-a surâs lui Costel Gâlcă în următorul an, când a ajuns la FC Argeş, iar evoluţiile bune de la Piteşti l-au propulsat la echipa naţională de tineret, la vârsta de 18 ani. După aproape două sezoane petrecute la FC Argeş, Steaua îi face o ofertă de nerefuzat şi Costel Gâlcă se mută în Ghencea.
În 1993, la 21 de ani, Gâlcă debuta la Echipa Naţională a României, într-o victorie împotriva Israelului, scor 1-0. A ajutat echipa naţională să se califice la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994, Anghel Iordănescu convocându-l pe tânărul mijlocaş şi la turneul final.
În ceea ce-l priveşte pe secundul de la Steaua, Nicolae Dică s-a născut la Piteşti, în 1980. A început fotbalul la Centrul de copii şi juniori al lui FC Argeş în septembrie 1991, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Cristian. În 2004 se transferă şi el la gruparea din Ghencea. După o perioadă petrecută în Italia, Dică revine în judeţul natal, unde semnează cu CS Mioveni, echipă pentru care joacă15 meciuri. Acum, cele două mari talente ale fotbalului românesc, crescute la FC Argeş, conduc destinele echipei Steaua Bucureşti.

Badea, secundul lui Iordănescu la Naţională

La începutul acestei săptămâni, un alt produs al fotbalului argeşean face pasul spre fotbalul mare şi nu oriunde, ci taman la Echipa Naţională. Ionuţ Badea este opţiunea Federaţiei Române de Fotbal, pentru a deveni secundul lui Anghel Iodănescu. Badea şi-a făcut junioratul la Dacia Mioveni, echipă pentru care a şi debutat în fotbalul mare, evoluând timp de şase sezoane în Divizia B. În anul 2000, a fost cumpărat de Dinamo Bucureşti, iar în 2006 a ajuns la FC Argeş, unde şi-a încheiat cariera de jucător. Tot la Piteşti, Badea şi-a început cariera de antrenor, conducând echipa în sezonul 2007-2008 la promovarea din Liga a II-a. Apoi, cu aceeaşi echipă, a reuşit menţinerea în Liga I, mai mult, încheind sezonul 2008-2009 pe locul 10.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI