Valabilitate suplimentară de 90 de zile pentru certificatele de handicap

0
346

Valabilitate suplimentară de 90 de zile pentru certificatele de handicap. “În contextul situației epidemiologice actuale și al măsurilor adoptate  pentru prevenirea răspândirii COVID-19, vă anunțăm că valabilitatea certificatelor de încadrare în grad de handicap pentru adulții și copiii cu dizabilități, care expiră în perioada stării de urgență și au fost prelungite prin Art.39 din Decretul 195/16.03.2020, SE MENȚINE ÎNCLUSIV DUPĂ ÎNCETAREA STĂRII DE URGENȚĂ, PENTRU O PERIOADĂ DE 90 DE ZILE” se arată într-un comunicat al DGASPC Argeș.

În acest sens, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Argeș (D.G.A.S.P.C. Argeș) va organiza un calendar administrativ pe parcursul celor 90 de zile, astfel încât procesul de obținerea noilor certificate de handicap, după această perioadă de prelungire, să se realizeze în condiții de siguranță și fără aglomerări.

De asemenea, vă anunțăm că plata îndemnizației de handicap și a prestațiilor sociale se va efectua fără discontinuități.

Pentru a evita neînțelegerile, vă rugăm să vă informați din surse oficiale, iar dacă aveți nevoie de informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați, folosind următoarele căi de comunicare:

  1. a) telefonic:

– Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap: 0248-271131/interior 46;

– Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilități: 0248- 211406.

  1. b) on-line, folosind următoarele adrese de e-mail:

– pentru persoane adulte: sec_adulti_ag@protectiacopilului.cjarges.ro

– pentru copii: sec_copii_ag@protectiacopilului.cjarges.ro

Baza legală a acestei decizii este Ordonanța de Urgență Nr. 34/ 26.03.2020 pentru modificarea şi completarea O.U.G. Nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, care menționează:

”Art.33^2 (1) Valabilitatea documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice se menţine pe toată perioada stării de asediu sau a stării de urgenţă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestor stări.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here