O firmă din Pitești încerca să exporte măști de protecție către Germania. Marfa a fost confiscată pe Aeroportul din Sibiu. Un transport cargo programat de pe Aeroportul internațional din Sibiu a rămas fără marfă după ce autoritățile locale au descoperit că era vorba de măști de protecție destinate exportului.

Un transport cargo pentru care a fost anunțată o cantitate de aproximativ 200 de kilograme de marfă a atras atenția autorităților locale înaintea procesării pe Aeroportul internațional Sibiu. Cutiile de carton aduse de o societate din Pitești pentru a fi încărcate în avionul de mici dimensiuni venit din Germania s-a descoperit a fi pline cu măști de protecție, echipamente interzise exportului ca urmare a deciziilor luate în contextul pandemiei declanșată de noul coronavirus.

” O societate din Piteşti, voia să exporte spre Germania, ieri, 23.04.2020, un număr de 50.000 de măşti. Conform legislaţiei în vigoare, nu se exportă materiale şi echipamente de protecţie COVID-19. Drept urmare, Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Internaţional Sibiu a confiscat toată cantitatea de măşti şi au sancţionat societatea contravenţional cu 20.000 de lei. Toată cantitatea de măști confiscate urmează să fie repartizată de către MAI. Instituția Prefectului Județul Sibiu a solicitat ca toată cantitatea de măști confiscate să fie repartizată județului Sibiu”, a precizat vineri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ştefan.

Destinația cursei cargo era tot Germania, mai arată sursa citată.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI