Ministrul Daniel Constantin a declarat la deschiderea târgului Indagra 2015 că structura Ministerului Agriculturii va fi modificată, urmând să fie înfiinţată  Agenţia Naţională pentru Promovarea Produselor Agroalimentare.

“Sunt mai multe etape de parcurs, iar până la 15 noiembrie va fi înfiinţată Agenţia Naţională pentru Promovarea Produselor Agroalimentare, unde vor lucra şapte ataşaţi agricoli. Există un memorandum, pe care l-a iniţiat Ministerul Economiei. Nu avem astăzi, din păcate, noţiunea de ataşat agricol. Memorandumul respectiv prevede extinderea numărului de ataşaţi pe care îi are Ministerul Economiei cu şapte, care vor fi practic în slujba Ministerului Agriculturii, în slujba agriculturii româneşti. Etapa a doua, care deja a demarat, este o ordonanţă de urgenţă prin care introducem noţiunea de ataşat agricol. După ce vom această noţiune, modificăm structura Ministerului Agriculturii, creăm Agenţia Naţională pentru Promovarea Produselor Agroalimentare în care aducem aceşti şapte ataşaţi care sunt la Ministerul Economiei pe post de ataşaţi agricoli”, a declarat Daniel Constantin.

Conform ministrului Agriculturii, agenţia va deveni funcţională după adoptarea legii parteneriatului public-privat: “În momentul în care vom avea legea cu parteneriatul public-privat vom face această agenţie, astfel încât oamenii de acolo să fie plătiţi atât de stat cât şi de cei care îi vedeţi astăzi expozanţi aici şi care vor să-şi promoveze produsele pe pieţele terţe. Trebuie să-i motivăm pe cei care sunt ataşaţi agricoli şi e o idee care a plecat şi de la mediul de afaceri. E un proiect la care eu ţin foarte mult şi chiar dacă nu avem legea cu parteneriatul public-privat, ne-am propus să modificăm structura Ministerului Agriculturii”.

Comments

comments