USL se pregăteşte să preia şefia Direcţiilor Deconcentate din Argeş

MAREA ÎMPĂRŢEALĂ PSD, PNL şi PC par să-şi fi stabilit o parte dintre oamenii care vor urma să-i înlocuiască pe directorii PDL de la şefia Direcţiilor Deconcentrate din Argeş. ITM, CAS, IŞJ sau Casa de Pensii vor merge la PSD, Finanţele Publice, Cultura şi Apele la PNL, iar Agricultura şi Mediul, la PC. Căderea Guvernului Ungureanu a învolburat apele în Argeş în rândul membrilor celor trei partide care compun USL, adică PSD, PNL şi PC, care vor să pună mâna pe şefia Direcţiilor Deconcentrate, imediat ce noul Guvern, condus de Victor Ponta, va fi învestit de Parlament, cel mai târziu pe 10 mai.

Se fac şi se desfac liste, iar numele noilor directori au început să curgă pe diferite surse, din interiorul celor trei partide. Astfel, la şefia ITM este vehiculat numele lui Mihai Oprescu de la PSD, iar pentru AJOFM, ale lui Cristi Soare şi Alin Bădescu de la PNL. Finanţele Publice sunt dorite de PNL, pentru fostul director Gheorghe Banzea, dar se vehiculează şi numele lui Marin Ţurlea, actualul director executiv-adjunct. La Garda Financiară, singurul nume vehiculat este cel al comisarului şef-adjunct, Alin Băsescu.
Direcţia de Sport şi Tineret va rămâne în curtea liberalilor şi, cu siguranţă, Laurenţiu Achimescu va rămâne director în continuare. Casa Asigurărilor de Sănătate este râvnită de PSD, iar numele lui Emilian Dragnea se află pe lista favoriţilor, alături de cel al lui Anci Ionescu.
La Agenţia de Prestaţii Sociale va merge, mai mult ca sigur, Aida Enache de la PSD. Pentru OPC se vehiculează un singur nume, al pesedistului Cristian Meleşteu, cel care a mai ocupat această funcţie în urmă cu câţiva ani. Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu se va duce în ograda liberalilor, iar actualul director, Cristian Cocea, va fi păstrat în continuare de liberali.

 

Fostul prefect Davidescu, în cărţi pentru Direcţia Silvică din partea PNL

Bătălie mare se dă în schimb la Direcţia Silvică, unde PSD-ul l-ar dori pe Ion Moraru, iar PNL-ul, pe fostul director Valerian Jinga. Surse liberale susţin, însă, că nu este exclus ca fostul prefect, Gheorghe Davidescu, să rămână în continuare director, asta în varianta în care Gogu va părăsi PDL şi se va reînscrie în PNL. La Direcţia Apelor Argeş-Vedea se pare că va ajunge tot un liberal, în persoana lui Marius Postelnicescu, omul care a ocupat, în guvernarea Tăriceanu, atât postul de director de la Argeş, cât şi pe cel de director general al Apelor Române.
La Casa de Pensii nu a apărut încă niciun nume, însă, doctrinar, această instituţie va fi oprită de PSD. La Inspectoratul Şcolar se pare că va ajunge tot un PSD-ist, situaţie în care liberalii vor solicita DSV-ul şi Direcţia de Sănătate Publică sau conducerea de la Ambulanţă. RAR-ul va reveni liberalilor, iar numele noului director pare a fi cel al fostului din guvernarea Tăriceanu, Vasile Chiroiu. În ceea ce-i priveşte pe PC-işti, aceştia vor ocupa toate posturile de directori din Agricultură, numele preşedintelui Cornel Lazăr fiind vehiculat ca numărul unu la Direcţia Agricolă. Tot conservatorilor le va reveni şi şefia APIA şi OJPDRP, dar şi cea de la Agenţia de Mediu, unde Adriana Croitoru abia aşteaptă să o scoată în şuturi pe rivala sa de moarte, Sorina Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.