Ursuleţul salvat de pe Valea lui Stan din Făgăraş va rămâne în custodia Libearty Zărneşti. Are grave probleme de sănătate. Ursuleţul salvat de jandarmi în urmă cu câteva săptămâni de pe Valea lui Stan din Munţii Făgăraş va rămâne pe viaţă în sanctuarul de urşi Libearty de la Zărneşti. Potrivit specialiştilor de la sanctuar, micuţul animal, care este, de fapt, o ursoaică, are probleme grave cauzate de căderea de pe stânci.

Între timp, ea a primit şi un nume: Kenya.

“€Kenya, micuța luptătoare salvată de la moarte, se pare că va avea nevoie de ajutorul nostru permanent. În urma monitorizării constante și a examinărilor medicale s-a constatat că nu vede cu ochiul drept, nu aude cu urechea dreaptă și nu își poate folosi prea bine piciorul drept din spate, din cauza unor probleme neurologice. Acestea au apărut în urma căderii de pe stânci sau a unei lovituri puternice ulterioare, când a fost aruncată de ape pe pietrele pe care a și fost găsită mai mult moartă decât vie.

Momentan nu putem spune dacă își va reveni vreodată complet.

Noi însă ne-am luat un angajament pe viață în cazul Kenyei și o vom ocroti, proteja, iubi și asigura tot de ce va avea nevoie, cât va fi nevoie” au anunţat pe Facebook administratorii sanctuarului de urşi de la Zărneşti.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI