Nelu Tătaru, despre noile măsuri de relaxare: vor fi decise doar în urma anlizării noilor cazuri de infectări. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că Guvernul pregătește noi măsuri de relaxare pentru data de 1 iulie și că o decizie în acest sens va fi anunțată luni. Tătaru a explicat că totul va fi decis de evoluția numărul de infectări cu COVID-19 și că măsurile vor fi luate punctual, în funcție de fiecare zonă în parte.

“Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile particular, fiecare locație este evaluată particular, dacă vor fi niște restricții vor fi strict punctuale și locale.

Noi suntem într-o continuă evaluare în fiecare zi și săptămânal. Avem acea perioadă de 14 zile în care evaluăm fiecare măsură de relaxare, într-un context în care fiecare relaxare a avut un ordin de ministru comun cu ministrul de resort și niște norme de aplicare. Noi o să avem discuții și în această după-amiază, în ședința de guvern, vom avea și mâine. Următoarea perioadă de măsuri de relaxare se va face de la 1 iulie. Noi luni vom avea și decizia. Evoluția pandemiei va decide. E posibil să avem niște restricții punctuale, la nivel de teritoriu, la nivel de comunitate, la nivel de focar”, a spus Nelu Tătaru, joi, la Târgu Jiu.

Măștile promise persoanelor defavorizate vor ajunge la acestea în șapte zile, a mai spus ministrul. “În termen de șapte zile, cel care a câștigat licitația va duce aceste măști la Direcția de Sănătate Publică din fiecare județ. O mască costă 0,68 lei. După cum știți am avut dați de la bugetul de rezervă al bugetului de stat 230 de milioane. Licitația a fost câștigată cu doar 73 de milioane jos”, a punctat Tătaru.

Comments

comments