Se anunţă un an bun pentru Universitatea din Piteşti! Potrivit primelor cifre de buget trimise de minister, 2017 vine cu o sumă de peste 10 ori mai mare pentru investiţii faţă de anul trecut. Astfel, vor putea fi realizate lucrări majore şi reparaţii importante.

Din aceşti bani, o sumă consistentă, circa 1.800.000 de lei, au fost deja dedicaţi de conducerea reprezentată de rectorul Dumitru Chirleşan şi echipa sa proiectului de reabilitare a Casei Universitarilor. Potrivit acestuia, deşi bugetul nu a venit oficial, au început deja programările pentru realizarea de achiziţii: studiu de fezabilitate, evaluarea tehnică, contractarea unei firme care să execute lucrările. Pentru că legislaţia românească e foarte stufoasă iar termenele impuse de regelemtările pentru achiziţii foarte lungi, se speră că întreaga reabilitare ar putea fi gata deabia la anul pe vremea aceasta, deci undeva înmartie-aprilie 2018!

„€Dorim să creăm aici un loc unde să se poată desfăşura evenimente sociale şi culturale realizate de studenţii şi profesorii universităţii, care acum sunt găzduite de universitate în diverse spaţii improvizate: ateliere de creaţie, serate muzicale, întâlniri diverse. Pentru mine, Casa Universitarilor reprezintă un loc special, de care mă leagă amintiri deosebite. Când am venit în universitate, în 1995, ţin minte că aici făceam „Procesul etapei” după câte un meci de fotbal cu colegii, sau petreceam revelioane frumoase, pe bani puţini! Totul era pentru universitate” a declarat rectorul Dumitru Chirleşan.

Potrivit acestuia, clădirea va reveni la arhitectura iniţială, care a fost una deosebită, Casa Universitarilor fiind prima clădire de artă modernă din Piteşti.

Comments

comments