Doi morți și patru oameni în stare gravă, în urma unor transfuzii de sânge, la Clinica de Hematologie din Craiova. După decesul celor doi pacienţi, potrivit news.ro, conducerea unității medicale a fost amendată cu 25.000 de lei, un medic şi trei asistenţi fiind de asemenea sancţionaţi cu câte 1.000 de lei. Sancțiunile au fost dispuse în urma controlului efectuat de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi potrivit acestora nu a fost respectat intervalul orar în care se fac transfuziile, acestea făcându-se fără medicul curant, iar mai multe fişe ale pacienţilor nu au fost completate corespunzător.

Din câte se pare, la o primă analiză a situaţiei, sângele ar fi fost ținut în condiții improprii. Conducerea Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova a anunțat Poliția în legătură cu decesele suspecte. Potrivit informaţiilor disponibile, primul deces a survenit imediat după transfuzia de sânge. Specialiştii afirmă că poate fi vorba despre o simplă coincidență nefericită, dar şi că acest caz ”seamănă” a fi rezultatul unei greșeli omenești. Surse din interiorul spitalului spun că cei doi pacienți ar fi murit din cauza unui infarct, respectiv a unui stop cardiac. Este foarte posibil ca sângele transfuzat să fi fost păstrat în condiţii improprii, susțin aceleasi surse.

Înainte de a da o concluzie, anchetatorii aşteaptă şi rezultatele analizelor histopatologice, care vor veni în cel mult 30 de zile.

Comments

comments