UPIT a dat startul noului an universitar în „inima cetății”, Piața Primăriei Pitești

0
97
UPIT a dat startul noului an universitar în „inima cetății”, Piața Primăriei Pitești. La eveniment au luat parte, pe lângă conducerea Universității din Pitești, autorități locale și județene, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, Arhiepiscopiei Argeș și ai societății civile.
Momentul deschiderii oficiale a fost precedat de un spectacol muzical și sportiv oferit de studenți ai UPIT și, cu acest prilej, a fost oferit și titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești rectorului Universității din Ruse, Hristo Beloev.
„Îmi face deosebită plăcere să deschid anul universitar, alături de Rector, Președintele Senatului și profesori, la Universitatea din Pitești!
Indiferent de contextul pe care sigur nu l-a dorit niciunul dintre noi, ne aflăm astăzi într-un moment festiv: prima zi a noului an academic!
O zi irepetabilă, chiar dacă profesorii o trăiesc an de an. Probabil, cu cât dumnealor adună mai mulți ani în slujba universității piteștene, cu atât bucuria fiecărui început este mai intensă și mai specială.
Alături de părinții și profesorii dumneavoastră, stimați studenți, ne dorim ca educația din România să formeze din nou valori și să cultive talente care să facă România mai bună și mai puternică, ca tinerilor să li se ofere suficiente oportunități pentru a-și construi cariere de succes în țară.
Consolidarea de centre universitare puternice care au cultura calității și cooperarea activă a acestor universități cu parteneri europeni și internaționali dar și cu mediul privat, ar fi calea care să aducă succesul, pentru că din păcate, realitatea din ultimii ani ne-a arătat că nu există nicio viziune coerentă din partea guvernanților, nicio preocupare pentru aplicarea de strategii naționale pentru recuperarea excelenței în educație.
Dragi studenți, vă doresc să acumulați și să vă folosiți cunoștințele acumulate aici pentru a vă construi o viață mai bună, dar și pentru a ne transforma societatea și comunitatea în mai bine.
Dragi profesori, chiar dacă nu aveți astăzi șansa de a vă reîntoarce în amfiteatre, în sălile de curs sau de seminar, sunt convins că veți reuși, să oferți studenților, masteranzilor și doctoranzilor dumneavoastră cel mai bun cadru, fie el și spațiul online, de învățare, perfecționare și realizare personală și profesională!
Succes!
Viavat, crescat! floreat!a fost mesajul primarului Piteștiului, Cristian Gentea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here