UPDATE! Cisterna răsturnată la ieşirea de pe A1 a fost ridicată

UPDATE! Cisterna răsturnată la ieşirea de pe A1 a fost ridicată şi repusă pe roţi. La intervenţie au participat 35 de subofiţeri, 3 elevi şi 7 ofiţeri, printre care şi inspectorul şef al ISU Argeş, primul adjunct şi şeful centrului operaţional. Au fost mobilizate autospeciale de la 5 unităţi ale ISU Argeş.

O cisternă încărcată cu benzină şi motorină s-a răsturnat la ieșirea de pe Autostrada A1, la intrarea în Bascov. În acest moment este blocată ieșirea de pe Autostrada București-Pitești, sensul către Râmnicu Vâlcea.

Din cauza neadaptarii vitezei, în acea zonă fiind o curbă periculoasă, cisterna încărcată cu peste 33 de tone carburant s-a lovit de parapet și s-a răsturnat pe carosabil.

Din cauza faptul că în apropiere exsită o reţea electrică de înaltă tensiune, exista pericolul de explozie în cazul în care se produc scântei. O parte din combustibil s-a vărsat pe carosabil, după ce capacele s-au deschis. O altă cisternă a sosit la locul accidentului şi se încearcă tranvazarea continutului pentru ca o macara să poată repune pe roţi cisterna răsturnată. Între timp, a fost oprit curentul pe liniile din apropiere.

Nu au fost persoane rănite. Şoferul, în vârstă de 48 de ani, a suferit un atac de panică şi s-a ales cu excoriaţii la mâini.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de deplasare, circulația fiind deviată pe la nodurile rutiere de la kilometrii 106 și 105.

Pompierii ISU Argeș intervin cu două autospeciale de stingere, două autospeciale de descarcerare, cu autospeciala CBRN și o ambulanță SMURD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here