Examenul de TITULARIZARE a fost SUSPENDAT pe perioada stării de alertă. Examenul pentru titularizarea cadrelor didactice a fost suspendat, prin Ordinul de Ministru semnat de Monica Anisie, potrivit Edupedu.ro. Astfel, toate activitățile programate în calendarul de mobilitate începând cu data de 18 iunie se suspendă până la ridicarea stării de alertă.

Ordinul nr 4549 din 17.06.2020 prevede: ”Pe durata stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării se suspendă organizarea și desfășurarea activităților prevăzute la punctul I, subpunctele 12-25 din anexa nr 19 la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020 2021, aprobată prin Ordinul ministrului Educației și Cercetării nr. 5259/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Reluarea activităților, prevăzute la alineatul (1), se va realiza conform unui calendar aprobat prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării, după încetarea stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării”

Starea de alertă a fost prelungită pentru 30 de zile, începând de pe 17 iunie, prin Hotărâre de Guvern.

Legea 55/2020 care reglementează starea de alertă pe teritoriul României prevede la articolul 27, alineatul 3 următoarele:

„Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante”.

Iniţial, din 18 iunie ar fi trebuit să înceapă ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar.

Comments

comments