Un elicopter militar IAR-330 PUMA s-a prăbuşit vineri dimineaţă, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav din judeţul Sibiu, opt militari pierzându-şi viaţa. Una dintre victimele tragicului accident, maistrul militar Paul Bădescu era din Argeş, născut în comuna Buzoieşti. Tânărul militar avea doar 41 de ani, era necăsătorit şi mai avea trei surori. Ultima sa postare pe facebook a fost o poză de la absolvirea Facultăţii de Business pe care tocmai o terminase, urmată de un mesaj emoţionant din partea uneia dintre surorile sale care îi scria: „ Felicitări dragul nostru…şi din partea mamei…”

Paul Bădescu era maistru militar clasa a II a la Baza Militară 71 Aeriană Câmpia Turzii. Vineri, care s-a dovedit a fi cu adevărat neagră, Paul Bădescu împreună cu alţi alţi nouă colegi, participau la un exerciţiu şi decolase de la baza aeriană Câmpia Turzii. Erau printre cei mai buni din branşa lor: piloţi, maiştri militari şi un medic militar. Acest lucru nu i-a ajuat însă în faţa implacabilei morţi, doar pilotul şi copilotul au supravietuit, după ce au fost proiectaţi, în impact, în afara aparatului de zbor. Ceilalţi opt militari, printre care şi argeşeanul Paul Bădescu au adus tribut ultimele lor clipe de viaţă flăcărilor care au mistuit elicopterul.
Cel care a ajuns primul la locul accidentului aviatic a fost Beniamin Pădure, un cioban din localitatea Stejăriş. Bărbatul a povestit scena terifiantă care s-a derulat sub ochii săi. “Era ceaţă de nu vedeai la zece metri în faţa ochilor. Am auzit zgomot ca de elicopter sau avion, dar nu-l puteam vedea. Când am auzit explozia, am fugit cu colegul meu spre locul de unde a venit zgomotul. Când am ajuns lângă elicopter, am început să strigăm dacă ne aude cineva. Ne-a răspuns un bărbat şi m-am dus lânga el. Mi-a cerut apă, dar nu aveam la mine”, a spus Beniamin Padure, citat de Mediafax.

“Acolo era dezastru. Am văzut mulţi morţi la viaţa mea, dar arşi până acum nu. Am sunat în sat la cineva, iar ăla din sat a sunat la urgenţă. A venit Poliţia, Salvarea. Primii oameni au ajuns aici în 20 de minute. Când am venit noi, doi oameni mai trăiau. Unii erau afară din elicopter, ardeau. Alţii erau carbonizaţi deja. Flăcările atingeau un metru jumăte. Îmi amintesc că unul dintre cei doi răniţi ne tot întreba ce s-a întâmplat, de ce arde elicopterul”, a mai spus ciobanul, citat de adevarul.ro.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI