Universităţile vor fi singurele instituţii abilitate să retragă titlurile de doctor

0
219

Potrivit declaraţiei ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, universitățile vor fi singurele instituții abilitate să retragă titlurile de doctor.

Asta după ce Guvernul a decis modificarea Legii 206/2004 privind buna conduită în cercetarea științifică, dezvoltarea tehnologică și inovare.

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a explicat că universitățile vor putea retrage titlul de doctor sau vor putea anula diploma, indiferent de momentul și modalitatea în care acestea au fost atribuite.

„Am făcut prima mișcare în sensul stabilirii cadrului legislativ și normativ privind doctoratul în România. O ordonanță pentru Legea 206/2004 privind etica în cercetare, dezvoltare și inovare. Am modificat două articole. Acela care de fapt stabilea că sunt două categorii de deținători de titlu de doctorat — am anulat acest articol. În al doilea articol, articolul 14, acolo unde sunt reglementate sancțiunile, am scos două reglementări — una legată de retragerea titlului de doctor și cealaltă legată de retragerea conducerii de doctorat. E foarte clar lămurit: nu sunt în atribuția Consiliului Național de Etică, vor fi cu siguranță în atribuția universităților și a CNATDCU”, a declarat Adrian Curaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here