Cornel Penescu, condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul rambursărilor ilegale de TVA, va sta doar un an după gratii

Fostul finanţator al FC Argeş, Cornel Penescu a fost arestat vineri, 15 ianuarie, fiind condamnat într-un alt dosar.

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că afaceristul piteştean se va întoarce în puşcărie pentru o perioadă de 7 ani, fiind condamnat în dosarul rambursărilor ilegale de TVA. Alături de Penescu au mai fost condamnati şi inculpatii Pieca Gheorghiţă, Grigore Gheorghe, Ceauşescu Adrian, Bejenariu Constantin Darius şi Enescu (fostă Ţuţea) Florina. Penescu a fost eliberat din închisoare în urmă cu patru luni, în septembrie, 2015, după ce a fost condamnat 5 ani în dosarul „Mită pentru Arbitri”.
Penescu era încarcerat şi anul trecut când a primit această sentinţă, el fiind condamnat definitiv, în septembrie 2013, la trei ani de inchisoare pentru mituirea senatorului PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei. Tot în 2013, Penescu a fost condamnat definitiv la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru mituirea a doi comisari de la Garda Financiară Argeş. De asemenea, fostul finanţator al FC Argeş mai are două condamnări definitive de câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, una într-un dosar în care a fost găsit vinovat că l-a plătit pe fostul arbitru Ionică Serea să ajute echipa FC Arges într-un meci cu Steaua Bucuresti şi o alta într-un dosar în care a fost găsit vinovat de mituirea fostului şef al Gărzii Financiare Arges, Aurel Stoian, pentru ca acesta din urma să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să protejeze interesele nelegale ale firmelor controlate de Penescu.

Cornel Penescu a stat în arest, între aprilie 2009 şi ianuarie 2010, între 10 şi 21 mai 2010 şi, apoi între septembrie 2013 şi august 2015.

Cum pedepsele se cumulează, iar afaceristul argeşean a scris şi patru tratate de jurnalism, se pare că acesta va executa doar un an de închisoare, în luna decembrie urmând să fie eliberat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here