Noul rector al Univeristăţii din Piteşti, Dumitru Chirleşan, se ţine de cuvânt: în fiecare lună organizează conferinţe de presă şi nu are subiecte tabu, discutând de la situaţia gândacilor din cămine la stadiul construcţiei campusului universitar şii  deficitul fondului de salarii.

Deşi supărat, oarecum, că trebuie să înoate prin „bălăriile” găsite în ogradă, iar acestea îi mănâncă timp şi resurse pentru a le rezolva, ceea ce îi încetineşte  punerea în practică a planul managerial, domnia sa a declarat că, împreună cu noii prorectori, aleşi în urmă cu o săptămână, a început deja rezolvarea unor probleme punctuale, de care a luat cunoştinţă.

Una dintre ele, problema banilor! Sau, mai degrabă, a lipsei lor! La ultima întâlnire cu presa locală, derulată marţi, 29 martie, Dumitru Chirleşan a declarat că situaţia financiară a Univeristăţii nu e deloc roz, dimpotrivă: deficitul pentru anul 2016 este de 8.863.000 de lei, ceea ce reprezintă fondul de salarii pentru trei luni.

„€Deocamdată căutăm soluţii. Ceva idei avem, să vedem ce ne permite şi ministerul. Una ar fi să luăm banii din acel fond de rezervă creat şi lăsat de fostul rector Gheorghe Barbu, dar pentru asta avem nevoie de aprobarea ministerului. Practic, ar fi vorba tot de banii noştri, nu ar trebui să cerem la nimeni! A doua ar fi să solicităm un împrumut chiar la minister. Rămâne de văzut în perioada următoare ce rezolvare vom găsi situaţiei!” a declarat Chirleşan.

Dincolo de managementul vechii conduceri, pe care, după cum a declarat de mai multe ori, nu vrea să îl comenteze, noul rector al UPIT consideră că una dintre măsurile care vor putea aduce universitatea pe un trend crescător în viitoarea perioadă şi va permite o mai buna organizare financiară ar fi şi modificarea propusă de minister a subvenţiei.

Comments

comments