Universitatea din Pitești i-a decernat rectorului UMF București, musceleanul Viorel Jinga, titlul de Doctor Honoris Causa

Într-un cadru cald, cu o sală plină de prieteni din mediul universitar și medical, Universitatea i-a decernat azi titlul de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar doctor VIOREL JINGA, Rector al Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, muscelean de origine.

Titlul i-a fost acordat pentru contribuții esențiale la dezvoltarea învățământului medical românesc și argeșean, la propunerea corpului profesoral al Departamentului de Asistență Medicală și Kinetoterapie din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică.

Prof. univ. dr. Viorel Jinga, născut în Argeș, la Poienarii de Muscel, este medic primar urolog, doctor în ştiinţe medicale. Conform bogatului său CV, este coordonator în peste 20 de proiecte și granturi de cercetare naționale și internaționale, autor a 45 de articole publicate în jurnale indexate ISI, investigator principal în peste 25 de trialuri clinice. De asemenea, a primit 14 premii și distincții naționale și internaționale pentru activitatea profesională, printre care se numără Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, oferit de președinele României în decembrie 2019, și Premiul „Carol Davila” pentru Medicină.

Prof. univ. dr. Viorel Jinga a câştigat, anul trecut, alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila’” din București. El a fost preferat de colegii săi în favorea contracandidatului său, nimeni altul decât prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, cu un scor de 834 de voturi, în timp ce prof. Cercel a obținut doar 288.

Comments

comments