Ministrul Energiei: „Clienții vor fi automat transferați în piața concurențială, la cel mai mic preț”

Ministrul Energiei: „Clienții vor fi automat transferați în piața concurențială, la cel mai mic preț”. Deși cu întârziere, autorităţile fac lumină în scandalul facturilor uriaşe la energia electrică! Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat vineri că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei va obliga printr-un ordin furnizorii de energie electrică să se îndrepte spre clienţii de pe piaţa reglementată cu cea mai bună oferta din portofoliul lor, de pe piaţa liberă.

Cei 6 milioane de consumatori care ar fi fost nevoiţi să treacă de pe piaţa reglementată în piaţă liberă nu mai trebuie să alerge după funrizori şi să se îmbulzească la cozi în încercarea de a-şi renegocia contractele cu frunizorii, a explicat Virgil Popescu.

„Clienții vor fi automat transferați în piața concurențială la furnizorul pe care l-au avut la dată de 31 decembrie la prețul cncurențial, practic la cel mai mic preț concurențial pe care furnizorul îl cere pe piață.

Practic nu vom mai obliga oamenii să stea la cozi să schimbe într-o lună, două, trei contractele ci vor beneficia pe o perioadă de 6 luni de zile de cel mai mic preț și în această perioadă de 6 luni, de furnizorul va avea obligația să vină în fiecare lună la client să-l înștiințeze cu cel mai bun preț și să încheie contractul în aceste 6 luni de zile.” a declarat Ministrul Popescu.

Virgil Popescu, a declarat că în câteva luni va începe să funcționeze cu adevărat concurența în ceea ce privește prețurile la serviciile de energie electrică pentru consumatorii casnici.

”În ceea ce privește prețul mai mic al energiei electrice, eu zic să mai așteptăm câteva luni de zile. Există deja oferte mai mici, dar să mai așteptăm ca prețurile să se așeze și să înceapă să funcționeze concurența reală. De fapt, unii dintre clienți se vor duce singuri în altă parte, dar sunt convins că vor fi furnizori care vor canibaliza piața altor furnizori.

Și sunt foarte mulți furnizori care au oameni în reglementat, nu i-au trecut în concurențial, ori acolo este o piață care sunt sigur că va fi atacată de alți furnizori. Ori ca să-l muți pe client de la unul la altul trebuie să-i oferi condiții și, mai ales, preț mai bun”, a spus Ministrul Energiei.

”Este exclus ca un consumator care alege un furnizor ce nu are și distribuție să aibă probleme la avarii. Și la gaze e valabil și la energia electrică”, a afirmat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here