Un senator vrea audieri în Parlament în cazul Colectiv

633 views

Senatorul Dian Popescu, membru al Comisiei de Apărare, vrea audieri în Parlament în cazul Colectiv.

Acesta susţine că reprezentanţii STS ar trebui să dea explicaţii cu privire la colonelul Ştefan Enache, detaşat la SGG şi arestat, în urma declaraţiilor acestuia legate de incendiul de la Colectiv.

Senatorul Dian Popescu propune convocarea unei şedinţe a Comisiei de apărare la care să fie chemaţi reprezentanţii STS pentru a da explicatii în urma declaraţiilor colonelului STS, Ştefan Enache, potrivit căruia incendiul de la Colectriv a fost provocat intenţionat, aşa cum reiese din stenogramele de la dosar.

Colonelul STS Ştefan Enache, care a fost arestat şi care a invocat, potrivit stenogramelor din dosar, o mână criminală în incendiul de la Clubul Colectiv, a fost trecut în rezervă la data de 4 ianuarie, potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Enache Ștefan, ofițer activ cu gradul militar de colonel în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicații Speciale și consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la data faptei, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit procurorii militari au reținut că, la data de 8 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 de euro în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome — Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influență, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din municipiul București, la un preț mult subevaluat. Imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat, iar profitul să fie împărțit între inculpat și persoana respectivă, precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Comments

comments