Un samsar de mașini din Pitești a fentat Fiscul cu sute de mii de lei

Pe 11 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011 – 2017, fără a-și organiza activitatea comercială sub o formă juridică, un bărbat de 45 de ani, din Pitești, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă de venituri, prin desfășurarea de activități comerciale, constând în achiziționarea și revânzarea unui număr de 85 de autoturisme second-hand.

Mai precis, prin depășirea plafonului special de scutire (35.000 euro) începând cu anul 2011, bărbatul avea obligația de a se înregistra în scopuri de TVA, de a conduce evidența livrărilor și achizițiilor, de a depune declarații de impozite și taxe și de a achita obligațiile fiscale, valoarea totală a celor 85 de tranzacții fiind de aproape 3.500.000 de lei, din care a obținut venituri fără a declara și achita obligațiile fiscale aferente, calculate la aproximativ 300.000 de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite măsuri asiguratorii. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.