ALO, ALO!… Supărat că nu i se duc la îndeplinire toate condiţiile puse, un ţăran din Sătic a pus la pământ pilonul cu antena celor de la Orange România, aflat pe terenul său. Locuitorii satului Sătic din comuna Rucăr nu mai pot apela nici măcar numărul de urgenţă 112, deoarece semnalul telefonului mobil s-a întrerupt în totalitate. Motivul e uluitor: omul care avea stâlpul cu antena Orange în bătătură l-a dărâmat pur şi simplu. Mai mult, „cetăţeanul turmentat” s-a apucat el să construiască un alt pilon ca să mute antenele, dar fără să respecte nicio normă tehnică în măsură să permită transmiterea semnalului la parametri optimi.

În Sătic, cei mai mulţi dintre săteni au decis, în urmă cu câţiva ani, să se aboneze sau să cumpere cartele Orange, tocmai pentru că acest operator avea cel mai bun semnal în zonă.
Scandalul a început însă din luna decembrie 2011, când proprietarul terenului pe care se află pilonul Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii (SNR) a vândut proprietatea. Noul stăpân a impus alte condiţii de contract şi, nefiindu-i îndeplinite dorinţele, el a luat decizia de a obstrucţiona semnalul operatorilor. Sătenii au discutat cu cei de la Orange, răspunsul primit fiind acela că există un litigiu cu proprietarul terenului pe care se află antena.
De la Orange am aflat că proprietarul, Gheorghe Mîzgaciu, construieşte de capul lui alt stâlp care, însă, obturează semnalul tuturor operatorilor: „În afară de pilon, acesta a îngrădit şi zona, refuzând accesul la instalaţii al echipelor tehnice”.
Pentru a restabili, cât de cât, semnalul în zonă, Orange a instalat o antenă mobilă în curtea unui alt localnic, dar necazurile nu s-au oprit aici, deoarece Primăria Rucăr a amendat şi ea compania pentru instalarea antenei mobile, motivând că operatorul nu deţine autorizaţie de construire.
Orange, în schimb, spune că instalarea unei antene mobile nu necesită această autorizaţie. În prezent, operatorul se judecă atât cu proprietarul Mîzgaciu, cât şi cu Primăria Rucăr. „Am fost recent informaţi că Tribunalul Argeş a ordonat permiterea accesului echipelor tehnice la pilonul SNR pe care este montată antena de telecomunicaţii”, spun cei de la Orange.
Însă se pune întrebarea de ce proprietarul terenului pe care se află pilonul SNR construieşte acum un alt pilon, de vreme ce Orange România are un contract de închiriere pe pilonul actual al SNR. „Nu cunoaştem motivele pentru care un alt pilon a fost construit de către Gheorghe Mîzgaciu şi nu am negociat mutarea echipamentelor pe pilonul dânsului. Din informaţiile noastre, nici alţi operatori nu au solicitat o asemenea construcţie”, mai spun oficialii Orange.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI