Un profesor nevăzător a luat 10 la examenul de titularizare. Dumitru Tudorache este profesor de Logică şi Cultură Civică. Poartă ochelari fumurii şi merge, inclusiv la catedră, cu soţia! Sunt singurele lucruri ce trădează faptul că Dumitru Tudorache, profesor de Logică şi Cultură Civică, este aproape nevăzător. În ciuda acestui fapt, la examenul de Titularizare, tocmai încheiat, a luat nota 10! Asta, în ţara unde sute de profesori ce se vor dascăli deabia au trecut de nota 5.

El însă, a reuşit să ia nota maximă la examen şi speră acum la un post de titular în Bucureşti. Catedra a fost dintotdeauna visul lui, pentru că a simţit că poate inspira astfel generaţii întregi de elevi să lupte pentru ceea ce vor.

Dumitru suferă de afecţiuni ale ochilor încă de la vârsta de 3 ani! Astăzi, abia mai distinge lumina. A refuzat să-şi trăiască viaţa în întuneric şi a ales în schimb să şi-o dedice copiilor cu probleme. După ce a lucrat ca asistent medical, a devenit profesor.

Tehnicile noi de predare l-au ajutat să îşi atingă visul, să câştige respectul colegilor şi să-i cucerească pe elevi. Soţia lui îl ajută să corecteze lucrări, să scrie în catalog sau să facă ordine în clasă.

Din păcate, este a doua oară când profesorul trece un astfel de examen. Şi acum trei ani i-a făcut faţă cu brio, însă nu a găsit niciun post permanent!

„€Probabil că felul în care tratezi examenul în sine ţine de strategia pe care o are fiecare pentru a se pregăti şi de motivaţia pe care o are fiecare. Trebuie să-ţi doreşti foarte mult să lucrezi în domeniul ăsta şi cred că ţine şi de ideal” spune profesorul nevăzător.

Un ideal prin care îşi încurajează elevii să nu se dea bătuţi şi să lupte pentru visul lor.

Comments

comments