Un primar din Argeş a rămas fără permis de conducere pe viaţă

1,361 views

După nouă ani de când Niculae Dochinoiu, primarul comunei Vedea, a omorât un om într-un accident de circulaţie, sub influenţa băuturilor alcoolice fiind, justiţia a decis, definitiv şi irevocabil, că acesta nu mai are dreptul de a conduce pe drumurile publice.

Deşi atât Parchetul, cât şi Judeătoria Piteşti, i-au prelungit timp de nouă ani, contrar prevederilor legale (Codul Rutier specificând că şoferii care au făcut accident soldat cu moartea unui om nu mai au dreptul la dovadă) dreptul de a circula la volanul unui automobil, edilul din Vedea, Curtea de Apel Piteşti, ultima instanţă la care mai putea face recurs, a decis, definitiv şi irevocabil, să îi revoce acest drept.

“Respinge cererea formulată de petentul DOCHINOIU NICULAIE. Obligă petentul la 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 21 septembrie 2015 la Curtea de Apel Piteşti Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”, se arată în încheierea de şedinţă publicată pe site-ul Curţii de Apel Piteşti.

Suspendarea definitivă a permisului nu reprezintă însă decât o parte din judecata la care este supus Dochinoiu pentru  faptele sale de acum nouă ani. Procesul pentru ucidere din culpă continuă, fiind pe rolul Curţii de Apel, cu termen în noiembrie. În primă instanţă, la Judecătoria Piteşti, Dochinoiu a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare, cu 5 ani timp de încercare, şi interzicerea dreptului de a mai conduce. Sentinţa nu era însă definitivă. De aceea, primarul din Vedea a făcut recurs, Curtea de Apel decizând însă că, în ce priveşte permisul, aceasta rămâne definitivă. 

Comments

comments