Un polițist de la DIPI și-a bătut soţia, a incendiat apartamentul şi a tras într-un coleg

0
679

 

Scandal cu împuşcături joi seara, în Pitesti. După ce s-a certat cu soţia, pe care se pare că a şi lovit-o, un ofiţer DIPI a incendiat apartamentul în care locuia cu chirie şi a plecat. La întorcere, i-a atacat cu pistolul pe pompierii care încercau să stinga focul. El a împuşcat şi un coleg de la Ordine Publică, care încerca să îl calmeze. Bărbatul a tras, la întâmplare, 9 focuri de armă.

Vecinii au povestit că soţia ofiterului îşi luase cei doi copii, pe care îi are dintr-o căsătorie anterioară, şi plecase să îi ducă la părinţii săi. Supărat, soţul a dat foc apartamentului.

„Ardea în una dintre încăperi o canapea, un calculator, un televizor. Colegii mei au lichidat incendiul destul de repede după care la momentul în care făceau cercetarea au auzit mai multă gălăgie pe scara blocului și au încercat să se autoevacueze”, a spus maiorul Cristian Bărbescu de la ISU Argeș.

„L-am văzut cu pistolul, ştiam că este înarmat. A mai avut altercaţii în parc. Cred că au fost șase focuri”, a povestit o martoră. După ce poliţistul a golit un încărcător, jandarmul care era în spatele acestuia l-a imobilizat.

Agresorul, proprietara apartamentului, o femeie de 63 de ani, şi un poliţist de la Ordine Publică au ajuns la spitalul judeţean Argeş. „În camera de gardă au ajuns trei pacienți, victime unei agresiuni, agresorul cu traumatism la o mană, altă victimă cu traumatism cranio cerebral prin împușcare cu o plagă de patru centimetri fără leziuni osoase. Cealaltă victimă cu plagă la genunchi”, a spus medicul Cristina Țuculeanu de la UPU Argeș.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost retinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Cazul a fost preluat de Procuratură. Poliţistul agresor nu a vrut să facă nicio declaraţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here