DRAMĂ Pentru că era singură, Aurelia Mitruş, fără picioare, ambele amputate anul trecut, şi-a donat apartamentul din Piteşti nepotului, omul de afaceri Liviu Bănică, pentru că s-a angajat să aibă grijă de ea până când va închide ochii. Numai că, între timp, Liviu Bănică i-a pus apartamentul gaj pentru un credit pe care l-a luat de la bancă. Cum acesta nu şi-a mai achitat ratele, bătrâna a fost dată afară din casă de bancă, iar acum trăieşte într-un azil. Aurelia Mitruş are 94 de ani şi de vreo cinci luni de zile trăieşte o adevărată dramă într-un azil de bătrâni din Piteşti. Are diabet, iar de la sfârşitul anului trecut a rămas fără ambele picioare, amputate de la genunchi pentru că suferă de tromboflebită. Din punct de vedere emoţional, femeia este distrusă. Plânge mai tot timpul pentru că a rămas pe drumuri, la vârsta ei. „E bine aici, la azil… fetele au grijă de mine, dar nu este ca la casa ta…”. Astfel îşi începe povestea bătrâna, în timp ce lacrimile i se preling pe obraji. „Nu Liviu a venit să îmi ceară să semnez, ci mama lui… sora mea. Ea m-a rugat, iar eu nu puteam să o refuz. Am semnat acolo un act, nici nu ştiu bine ce scria. Şi asta a fost tot. Apoi m-am trezit într-o zi cu poştaşul că îmi aduce o hârtie în care scria că sunt executată silit. Săraca sora mea!… Cred că, dacă ar mai fi trăit acum, ar mai fi murit o dată pentru ceea ce mi-a făcut băiatul ei. Aici, la azil, m-a adus Geo, ginerele meu. Doar el mi-a mai rămas pe lume pentru că soţul mi-a murit, iar singura mea fiică, soţia lui Geo, s-a dus şi ea. Nu ştiu de ce Dumnezeu mă mai lasă să trăiesc şi să mă chinui aşa…”.

Bănică a pus apartamentul gaj pentru un credit de 20 de miliarde lei vechi

Liviu Bănică, fostul patron de la SC Pan Trading, a luat un împrumut în valoare de aproape 20 de miliarde de lei vechi de la CEC Bank în anul 2009, pe firma SC Horeka Exclusiv SRL, girând, printre altele, şi cu apartamentul mătuşii. Un apartament cu două camere, confort I, situat pe strada Exerciţiu din Piteşti.
Aurelia Mitruş a primit înştiinţarea că va fi executată silit chiar în toamna anului trecut. Femeia aştepta ca poştaşul să-i aducă pensia şi, în loc, a primit îngrozitoarea veste. Tremurând toată, i-a telefonat singurului om care s-a mai îngrijit de ea, ginerele Gheorghe Ţârlescu, medic stomatolog în Bucureşti. Deşi a rămas văduv de foarte mult timp, ginerele bătrânei nu şi-a mai refăcut viaţa. Ba chiar a vrut să o ia pe bătrână la el, dar aceasta l-a refuzat. „Eu nu am ştiut nimic despre actul semnat de soacra mea, dar, când am citit înştiinţarea de la bancă, mi-am dat seama că nu se mai poate face nimic. Ce să fac? Am dus-o la azil. Cum nu a vrut să vină cu mine la Bucureşti, nici nu am putut să o las să fie scoasă afară din casă pe o targă şi dusă cine ştie pe unde…”, ne-a declarat medicul stomatolog, cel care îi completează lunar şi suma ce trebuie achitată pentru îngrijirea de la azil.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI