Un nou virus fură codul PIN şi blochează cardul în bancomat

Un nou virus care operează prin intermediul sistemului de citire al bancomatelor face ca utilizatorii de ATM-uri să se trezească cu cardurile blocate și PIN-ul furat.

 

Virusul denumit Backdoor.ATM.Suceful a fost creat în Rusia și poate citi datele de pe bandă magnetică și cipul cardurilor bancare. Virusul operează fără a fi detectat de sistem, fură codul PIN și poate „convinge” bancomatul să blocheze cardul înăuntru. Acest virus operează fara a fi detectat de sistem.

Backdoor.ATM.Suceful a fost descoperit de specialistii in sisteme de securitate informatica de la FireEye si se dovedeste capabil sa opereze pe diferite tipuri de ATM-uri.

In clipa de fata circula o versiune a virusului din data de 25 august 2015, fapt care ii face pe specialisti sa creada ca acesta este inca in faza de dezvoltare.

Tehnicienii de la FireEye spun ca un astfel de pericol de securitate nu a mai fost intalnit pana acum la bancomate, iar o eventuala evolutie a virusului poate sa duca la raspandirea acestuia dincolo de granitele Rusiei, tara unde a fost creat.

Specialistii in securitate sustin ca nu poti depista un ATM infectat cu Backdoor.ATM.Suceful, ca simplu utilizator.

Singurul sfat util ar fi sa-ti pastrezi in telefon numarul de urgenta al bancii emitene si sa suni imediat, daca ti-a ramas cardul in ATM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here