Un nou judecător preia Procesul Colectiv şi totul se reia de la zero

La aproape trei ani de la tragedie şi la un an şi jumătate de la primul termen, Procesul Colectiv se reia de la zero pentru că judecătorul care i-a audiat pe cei trei patroni ai clubului s-a pensionat în vară iar acum a fost desemnat un nou magistrat.

Întreaga procedură – inclusiv audierea celor trei – se va relua cu un nou magistrat. În mod normal, acum o lună trebuia să fie repartizat un nou judecător în dosar, care să decidă dacă procesul ar putea fi reluat de la zero, potrivit normelor.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis în judecată dosarul Colectiv încă de pe 28 aprilie 2016, la Judecătoria Sectorului 4. Procesul a fost apoi mutat la Tribunalul Bucureşti.

În dosar au fost trimişi în judecată patronii clubului, patroana şi directorul firmei de artificii, pirotehnistul şi societăţile implicate. În dosar sunt inculpaţi şi fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, trei angajaţi din cadrul primăriei şi doi pompieri.

Procesul a început pe fond în mai 2017, însă a fost amânat de mai multe ori din motive procedurale, în principal pentru că nu au fost citate corect părţile vătămate din dosar.

Valeriu Mihail Terceanu, judecătorul care se ocupa de dosarul Colectiv, s-a pensionat pe data de 3 septembrie. Până la momentul pensionării, la sfârşitul lunii august, judecătorul începuse judecarea pe fond a dosarului, fiind audiaţi cei trei patroni ai clubului Colectiv.

La precedentul termen din dosarul Colectiv, cel din 10 septembrie, Tribunalul Bucureşti încă nu desemnase un alt magistrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.