Un nou CAZ în Argeș. După cazul bebelușilor, cazul copiilor intoxicați cu mâncarea de la after-school

32 de copii, cu vârste între şapte şi nouă ani, cu toxiinfecţie alimentară au ajuns, vineri, la spital.

16 dintre ei au fost diagnosticaţi cu adenovirus luat, cel mai probabil, din mâncarea servită la cantina școlii unde învață, I. L . Caragiale,  fosta Școală 16, din Pitești. 

Primii copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti sâmbătă seara, cu stări de febră, greaţă şi dureri de stomac. O parte au fost internați, 2 au fost transferați la secția Contagioase copii a Spitalului Județan Argeș și 2 au fost duși de părinți la București, la Spitalul Matei Balș. Restul au preferat să se trateze acasă.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş fac o anchetă la cantina din curtea şcolii care asigură masa elevilor care rămân la after-school și este administrată, din 2008, de o firmă privată. Meniul a cuprins, joi, mămăliguță cu brânză și smântână și pulpe de pui la cuptor.

„€・O echipă de epidemiologi din Direcția de Sănătate Publică s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie, iar o altă echipă, formată din reprezentanți ai supravegherii și ai Inspecției noastre sunt la școală și la acest afterschool pentru recoltare de probe. Au fost informați și colegii noștri de la Direcția Sanitar-Veterinară, Ministerul Sănătății”・ a precizat Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş.

„€・Alimentarea copiilor se realizează externalizat, dacă nu ai posibilități proprii. Deci există un contract la nivelul unităților de învățământ pe care asociația de părinți l-a încheiat cu o societate comercială, contract început din 2008”・ a explicat inspectorul școlar Dumitru Tudosiu.

Directorul Şcolii Generale Numărul 16 din Piteşti susţine că mâncarea dată copiilor a fost pregătită în condiţii corespunzătoare. Vlad Laurenţiu directorul Şcolii Nr. 16 Piteşti: „・Mâncarea se pregăteşte) aici, în fiecare dimineaţă vin doamnele, am înţeles, la ora 5 şi ceva. Se apucă de mâncare. Se servește în pauzele de la 12 la 13. Întotdeauna a fost foarte bine pregatită”・

Inspectorii DSP Argeş au sigilat bucătăria cantinei şcolare şi i-au chemat de acasă pe toţi angajaţii, cărora li s-au recoltat, de asemenea, probe pentru analize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here