Un nou caz de inconştienţă totală: un tânăr aproape sfâșiat de ursul pe care îl hrănea, lângă Cetatea Poenari. Un tânăr a fost la un pas să fie sfâşiat de un urs care cerşea mâncare la marginea drumului, în apropiere de Cetatea Poienari din judeţul Argeş.

În imaginile publicate de postul Digi24 se vede cum bărbatul se apropie nepermis de mult de animal, încearcă să-i dea ceva de mâncare în timp ce filmează ursul cu telefonul mobil. Animalul se sperie, încearcă să-l muşte pe bărbat şi e la un pas să-l doboare la pământ.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Silvice Argeş, este vorba despre acelaşi exemplar care a fost relocat anul trecut, care are şi o zgardă cu GPS. „Este exact aceeaşi ursoaică pe care am luat-o anul trecut de lângă cetate, dar care s-a întors. Avea atunci cu ea doi pui, dar acum i-a lăsat. Ea a rămas pe lângă cetate, dar ursuleţii pot fi văzuţi mai sus de barajul Vidraru, în apropierea parcării de la hotelul din zonă. Lor nu leam pus anul trecut GPS pentru că erau prea mici, încă în creştere, dar este sigur că ei sunt!” ne-a declarat ing. Cătălin Podea, director adjunct al DS Argeş.

În ciuda faptului că par obişnuiţi cu oamenii şi se apropie deseori destul de mult de zonele locuite, urşii sunt animale sălbatice, cu un comportament imprevizibil, care pot ataca din senin.

Comments

comments