Statistica RCA. Judeţele din România cu cei mai periculoşi şoferi

7,917 views

Statistica RCA. Judeţele din România cu cei mai periculoşi şoferi. O statistică realizată de cei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicităţii o analiză cu privire la frecvenţa daunei şi valoarea medie a daunelor la poliţele RCA, în functie de vârsta asiguratului, puterea cilindrică şi locul înmatriculării maşinii.

Potrivit acestui studiu, cei mai periculoşi soferi intalniti pe sosele sunt bucurestenii si constantenii. Potrivit ASF, frecventa daunei deste de 6,78% in cazul persoanelor fizice cu vehicule inmatriculate in Bucuresti si de 6,40% in cazul inmatricularilor din Constanta.

În clasament urmează cei din Iaşi cu 6,27% şi Ilfov cu 5,89%.

Frecvenţele minime de daune sunt întâlnite în judeţe precum Harghita, 2,48%, Covasna cu 3,15% şi Sălaj cu 3,42%. Aceste cifre sunt în cazul persoanelor fizice.

În ceea ce priveste persoanele juridice, lucrurile se schimba. Cele mai multe daune au fost intalnite in Cluj, Ilfov, Iasi, Galati, Dolj (peste 11%), iar cele mai putine in Calarasi, Caras Severin, Botosani, Harghita, Hunedoara, Covasna si Salaj (intre 6% si 7%).

Conform aceleiasi statistici, cele mai periculoase sunt masinile puternice, masinile cu o capacitate cilindrica de peste 2,500 de centimetri cuburi au un raport de dauna de 7,91%, mai mult decat dublu fata de cei care detin masini cu o capacitate cilindrica sub 1.200 care au un procent de 3.78%.

Frecventa daunelor in functie de varsta este astfel: 6,51% pentru asiguratii sub 25 de ani si de 4,59% la cei de peste 40 de ani.

Comments

comments