La Spitalul de Pediatrie Pitești, Secția Pediatrie IV de la etajul 3 a fost complet reabilitată, investiția fiind efectuată cu fonduri din sumele încasate de la Casa de Asigurări de Sănătate, din contractele de furnizare a serviciilor medicale spitalicești.

De îmbunătățirile aduse secției vor beneficia un număr de aproximativ 2769 pacienți externați anual, cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, precum și aparținătorii acestora.

Conform structurii organizatorice, secția dispune de 45 de paturi de spitalizare continuă (din care Compartiment Diabet zaharat, nutriție, și boli metabolice – 5 paturi și Compartiment Dermato-venerologie – 3 paturi), la care se adaugă 5 paturi pentru spitalizare de zi.

Secţia este deservită de 3 medici, 13 asistenți medicali (din care 1 se află în concediu medical de lungă durată), 5 infirmiere şi 2 îngrijitoare.

Saloanele au fost dotate cu paturi și noptiere, prize de oxigen/aspirație, grupuri sanitare proprii fiecărui salon, corpuri de iluminat, prize, și sonerii la fiecare pat, masă și scaune în fiecare salon.

Totodată, s-au amenajat spații absolut necesare funcționării unei secții de pediatrie, respectiv: sală de tratament/pansament, punct de recoltare probe biologice, subzonă septică care la nevoie poate permite izolarea și cohortarea pacienților contagioși cu respectarea precauțiilor de izolare, un mic oficiu alimentar și sală de mese, spațiu pentru depozitare lenjerie curată/lenjerie murdară, spațiu pentru depozitarea temporară a deșeurilor periculoase, spațiu pentru ustensile de curățenie, spațiu pentru material sanitare și consumabile, grupuri sanitare pentru personal.

Costurile totale ale investiției se ridică la 471.748,43 lei, iar valoarea totală a dotărilor din secție se ridică la 144.889,20 lei.

De asemenea, un număr de 17 paturi, în valoare de 36.720 de lei, au fost achiziționate și donate de către Asociația “Fundația Pediatria PAS” din sumele primite cu titlu de sponsorizare de la EUROCASTING RO Pitești.

Comments

comments